Thema's

Verandering hangt in de lucht. Overal tonen doeners dat het anders kan. Met een klein gebaar, vol lef en levenslust. Ook in Ranst, of Emblem, of Broechem, of Oelegem; in jouw wijk, en ja, zelfs in jouw straat.

Want hier begint de vooruitgang. Hier bouwen we samen aan een bruisende buurt waar mensen voor elkaar zorgen. Hier is het betaalbaar wonen, met aangename straten en verfrissend groen. Hier wordt je stem gehoord en krijgt iedereen een eerlijke kans.

Menselijker

Onze gemeente: dat zijn niet alleen huizen, straten of pleinen. Mensen - jij en ik - vormen het hart van onze dorpsgemeenschappen in Ranst, Broechem, Emblem en Oelegem. Samen zorgen we ervoor dat nergens iemand uit de boot valt.

In Ranst moet iedereen zich kunnen thuisvoelen. Dat kan in buurten waar mensen elkaar kennen. Jong en oud samen: kinderen die zich kunnen uitleven en ontplooien, ouderen die zorgeloos genieten. Maar ook: lokale bedrijven die zuurstof krijgen om te bouwen aan een betere toekomst. Een speciale ‘zorgschepen’ waakt over de...

Lees Meer ›

Eerlijker

Een warm nest in een eerlijk bestuurde gemeente, en een beleid dat enkel in dienst staat van héél Ranst - het pure eigenbelang staat niet langer voorop … : alleen zó krijgt elke Ranstenaar evenveel kansen om zijn dromen waar te maken. Wij doen het niet voor onszelf, maar voor jou.

Jij bepaalt mee hoe jouw gemeente er morgen uitziet. Achterkamertjespolitiek is in Ranst verleden tijd: inspraak en transparantie zijn voor ons dé norm. Het bestuur neemt enkel beslissingen in het algemeen belang en niet om enkelingen te plezieren. Een deontologische code voor schepenen kan vermenging met privébelangen voorkomen. Ook goedbedoelde...

Lees Meer ›

Gezonder

Rust, frisse lucht, gezellige woonstraten, verkwikkend groen: wie wil er niet in zo'n buurt wonen? Wij kiezen voor een gemeente waar het aangenaam en veilig wonen, werken, wandelen en fietsen is.

Veilige straten zijn een basisrecht. Jong of oud moet zich met een gerust hart kunnen verplaatsen door Ranst. Voetgangers en fietsers zijn ons uitgangspunt, met een serieuze inhaalbeweging voor de fietspaden. De verkeersoverlast door de dorpskernen én het sluipverkeer krijgen een structurele aanpak, o.m. via overleg met hogere overheden en...

Lees Meer ›