Gezonder

Rust, frisse lucht, gezellige woonstraten, verkwikkend groen: wie wil er niet in zo'n buurt wonen? Wij kiezen voor een gemeente waar het aangenaam en veilig wonen, werken, wandelen en fietsen is.

  • Veilige straten zijn een basisrecht. Jong of oud moet zich met een gerust hart kunnen verplaatsen door Ranst. Voetgangers en fietsers zijn ons uitgangspunt, met een serieuze inhaalbeweging voor de fietspaden. De verkeersoverlast door de dorpskernen én het sluipverkeer krijgen een structurele aanpak, o.m. via overleg met hogere overheden en De Lijn; en door strenger toezicht op ontoelaatbaar rijgedrag.
  • Meer groen is een goedkope bescherming tegen luchtvervuiling, klimaatverandering, wateroverlast en hittegolven. Open ruimte en natuur maken je gezonder en creatiever. Met ons zal je dat groen blijven zien, voelen en ruiken.
  • Een nieuw beleid rond ruimtelijke ordening zal daar mee voor zorgen. Weloverwogen verdichting bij de woonkernen helpt om de open ruimte te bewaren of uit te breiden; met daarbij de nadruk op genoeg publiek toegankelijk groen en aandacht voor de gevolgen rond de mobiliteit.