Zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen?

09 December 2010

Zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen?

Zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen? Op de gemeenteraad van maart keurde Groen! mee de 'Kaderovereenkomst energiediensten Eandis' goed. Schepen voor Milieu Sonja De Pooter vermeldde toen dat "samenwerken met Eandis nuttig kan zijn voor zonnepanelen op gemeentelijke daken". Opnieuw woorden in de wind?Want daar pleit Groen!Ranst nu al ongeveer 4 jaar lang voor! Inderdaad dateert ons eerste voorstel al van vier jaar terug. Toen zwaaide Groen! met het aanbod van Ecopower. Een volgend aanbod kwam van Natuurpunt, en ook dat 'zou men bestuderen'. Die voorstellen zouden de gemeente amper een euro kosten, en de voordelen voor het milieu en voor de gemeentelijke financiën waren overduidelijk.

Nu gaat men dus ? misschien, eindelijk - eens met Eandis praten over zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. De overeenkomst tussen de gemeente en Eandis houdt inderdaad in dat de distributienetbeheerder 'energiediensten' kan leveren voor onder meer projecten van hernieuwbare energie.

Het is voor ons al lang duidelijk: er enthousiast achter gaan staan, dat lijkt uitgesloten met dit bestuur. Als ze de zonnepanelen al ooit zouden komen? wanneer dan?

22 maart 2011