Voorstelling van onze kandidatenlijst

01 Augustus 2012

Voorstelling van onze kandidatenlijst

Hier de lijst met onze 25 enthousiaste kandidaten. Klik op de lijst om de foto's uit te vergroten? En klik in het stemhokje op een of meer kandidaten (*) om Groen in de gemeenteraad te vergroten! Want het is hoog tijd voor een ander bestuur in Ranst. Groen wil vanaf 2013 mee besturen. Opnieuw, want van 2000 tot 2006 hadden we ook al twee schepenen: Dirk van Nimwegen en Willy Lauwers. Zij bestuurden Ranst tot ieders tevredenheid. Bestuurservaring hebben we dus vast en zeker; op dat vlak zijn we zeker géén 'groentjes'?(*) Zo stemt u geldig:

  • ofwel met een stem bovenaan de lijst; dan gaat u akkoord met de volgorde
  • ofwel met een stem op een of meer kandidaten die uw voorkeur genieten. Opgelet: die moeten wel allemaal van dezelfde partij zijn.

1. Luc Redig - Maatschappelijk werker ? gemeenteraadslid, Ranst, 55

"Na zes jaar stilstand vind ik het hoog tijd voor beweging. Ranst verdient een actief beleid en veranderingen ten bate van álle Ranstenaren. Zet mij aan het werk voor verkeersveiligheid, zuinig afvalbeleid dat de kosten eerlijk verdeelt, vlottere dienstverlening en communicatie. Een cultuurbeleid dat schwung in Ranst brengt. Ruimtelijke ordening, bouwvergunningen, aanleg van wegen en groenvoorzieningen waarover de gemeente beslist, en niet de projectontwikkelaars. Beschermen wat nog rest aan mooie gebouwen en landschappen. Renoveren en opwaarderen i.p.v. afbraak en willekeur. Een Sociaal Huis voor wie het moeilijk heeft. Wat kiest u op 14/10: nóg eens zes jaar stilstand, of een nieuwe ploeg die het stof wegveegt en Ranst opnieuw glans geeft?"

2. Leen Callens (ook op plaats 5 provincie) - Maatschappelijk werker ? OCMW-raadslid, Ranst, 47

"Na 18 jaar als groen OCMW-raadslid blijf ik met onze groene ploeg verder werken aan een rechtvaardig, sociaal, veilig en duurzaam Ranst. Daartoe hebben we talrijke slimme, realistische voorstellen klaarstaan. Zoals meer investeren in onze jeugd en ? dringend! - genoeg sociale woningen. Maak samen met Groen het verschil en steun ons op 14 oktober!"

3. Erik Gijsels - Adviseur ? voorzitter Groen Ranst, Emblem, 46

"Kinderen en ouderen, gezinnen en bedrijven: ze verdienen elk hun plekje onder de zon. In ons landelijke Ranst is er plaats genoeg voor iedereen. Vindt u ook dat niet de sterkste de maat der dingen moet worden, maar wel de meest kwetsbare? Zet mij en onze hele groene ploeg dan aan het werk. Met slimme, realistische voorstellen maken we het verschil!"

4. Kurt De Belder - Leerkracht lagere school ? Emblem, 40

"Wordt 14 oktober een keerpunt voor alle fietsers? Ons gemeentebestuur heeft voor hen te weinig oog en denkt vooral aan koning auto. Fietsen kunnen we veel comfortabeler, veiliger en aantrekkelijker maken. Met Groen in de meerderheid komt er een echt fietsbeleid. Kiest u voor 'Ranst - fietsvriendelijke gemeente'? Zet ons daar dan voor aan het werk!" 

5. Sylvia Brants - Gepensioneerde & huisvrouw ? Broechem, 61

"Wanneer gaat er eindelijk iets gebeuren aan de leefbaarheid van onze dorpskernen? Na zes jaar stilstand hopen wij dat er met Groen eindelijk schot in de zaak komt."

6. Peter Jochems -Schrijver ? secretaris Groen Ranst, Oelegem, 61

"Mijn passies: milieu, natuur, open ruimte (geen industriezone op De Keer!), geweldloosheid, vrede. Groen is de enige partij die daar écht aan werkt. We hebben in Ranst een schitterende ploeg met slimme, realistische oplossingen om het verschil te maken, die tegelijk goed zijn voor uw portemonnee. Zet ons dus aan het werk, stem ons het bestuur in!"

7. Kristel Heerwegh - Leerkracht chemie secundair onderwijs ? Ranst, 45

"Als moeder van drie tieners vind ik verkeersveiligheid met oog voor de zwakke weggebruiker prioritair. Ook droom ik van een bouwbeleid met meer respect voor de omgeving en de buren. En van een eerlijke, consequente ruimtelijke ordening die een meerwaarde is voor iedereen en Ranst leefbaar houdt voor alle inwoners. Met Groen maken we daar werk van!"

8. Willy Lauwers - Gepensioneerd leraar, ex-schepen (2000-2006) ? Broechem, 68

"Mijn droom: Groen na zes jaar oppositie opnieuw in het bestuur, om Ranst leefbaar en verkeersveilig te maken, vooral voor fietsers en voetgangers. Hoe we dat doen? Met zones 30 in woonwijken, snelheidsremmers, verkeersopvoeding op school, sensibilisering en politiecontroles. En pv's om snelle chauffeurs in te prenten: 'in Ranst rijden we veilig'. Zo redden we mensenlevens!"

9. Lotte Van Camp - Studente ? Emblem, 18

"Men zegt soms dat jongeren niet wakker liggen van politiek. Wel, ik doe dat vast en zeker wél - en lang niet als enige jongere! Samen met mijn vrienden zie ik bij Groen heel veel punten waar we het mee eens zijn. Onder meer rond jeugdbeleid. Daarom sta ik op de lijst, als oproep om voor onze groene ploeg te stemmen!"

10. Dirk Van Laer - Energiedeskundige ? Ranst, 53

"Met het huidige gemeentebestuur is er bitter weinig aandacht voor de leefbaarheid in onze gemeente. De enige partij die hiervoor inspanningen doet is Groen! Geef daarom nu uw stem aan de mensen die het werkelijk doen!"

11. Hilde Van Parijs - Lerares Lichamelijke Opvoeding ? Oelegem, 56

"Ik weet al langer dat Groen véél meer is dan een milieupartij. Dat zie ik aan het geleverde werk in de gemeenteraad. Er is echt aandacht voor alle problemen binnen onze gemeente. Daarom sta ik op de groene lijst, al is het niet mijn ambitie om in de gemeenteraad te zetelen. Maar onze verkozenen doen hun job goed ? en ze zullen dat blijven doen!"

12. Benni Dillen - Systeembeheerder ? Ranst, 50

"Als fervent wandelaar en als hondenliefhebber zie ik heel wat mooie plekjes van Ranst. Ik zie ook de verloedering: zwerfvuil, rommel, zelfs op gemeentelijk domein. Dat vind ik jammer. Zet me aan het werk om Ranst netjes te houden, de natuur zich te laten ontplooien, open ruimte open te houden en groenaccenten in onze gemeente te behouden en uit te breiden."

13. Geert Leysen - Adviseur sociale inspectie ? Oelegem, 51

"Ik sta op de groene lijst omdat ik wel eens wakker lig van de toekomst van m'n kinderen. De economische en monetaire crisis wordt aangegrepen om de zorg voor het milieu terug te schroeven. Onder het dogma van economische groei wordt de aarde verder genadeloos uitgebuit en wordt de solidariteit met de zwakkere in vraag gesteld. Soms heb ik de indruk dat Groen daar als enige partij écht mee bezig is. Als er nu niets verandert zou het wel eens te laat kunnen zijn."

14. Leen Deceulaer - Gezinsbegeleidster OCMW ? Broechem, 59

"Vanuit mijn beroep zie ik dat er in het sociaal beleid in Ranst nog heel veel moet gebeuren. Groen is volgens mij de enige partij die daar iets aan wil veranderen. Ze zijn goed bezig, maar vanuit de oppositie is het erg moeilijk. Groen zou genoeg stemmen moeten halen om in het bestuur te geraken. Ik vraag uw stem voor Groen, het is echt hard nodig."

15. Els Spelter - Kleuterleidster ? Emblem, 39

"Zelf in de gemeenteraad gaan zetelen zou mijn ding niet zijn, daar zijn de kandidaten bovenaan de lijst veel beter voor geschikt. Nee, ik sta hier gewoon om de partij van mijn hart te steunen. Ik vraag dus uw stem voor de lijst!"

16. Riet Leyssen - Huisvrouw ? Emblem, 60

"Ik doe eigenlijk niet aan politiek, maar ik vind wel dat Groen in Ranst de enige partij is met goede ideeën voor een beter, rechtvaardiger en milieuvriendelijker beleid in onze gemeente. Daarom roep ik op om voor de groene lijst te stemmen."

17. Wim Van Os - Gepensioneerde ? Broechem, 61

"Dit bestuur heeft geen aandacht voor een actief, hedendaags cultuurbeleid. Wanneer gaat Ranst eindelijk een eigen culturele programmatie uitwerken? Groen in het bestuur betekent meer cultuur in onze zalen. Een gemeentebestuur dat zelfs bibliotheken sluit, daar heb ik het moeilijk mee. Groen heeft daar toen tenminste tegen gereageerd. Een reden te meer om nu op de groenen te stemmen."

18. Lin Meerts - Lerares moraal ? Emblem, 57

"In de groene ideeën vind ik heel veel terug van mijn eigen opvattingen. In Ranst is Groen de enige partij die op elke gemeenteraad goede voorstellen brengt voor een socialer, rechtvaardiger en milieuvriendelijker beleid. Ik vraag dus uw stem voor de lijst."

19. Monique Kelber - Verpleegkundige ? Ranst, 53

"Ik geloof sterk in de kwaliteiten van de mensen bovenaan de lijst. En vooral: Groen is duidelijk de enige partij in Ranst die - elke gemeenteraad opnieuw ? doordachte voorstellen op de agenda zet om ons milieu te bewaren. En die durft protesteren als het huidige bestuur op dat vlak weer eens faalde. Ik vraag om uw stem bovenaan de lijst."

20. Ann Blanchart - Boekhoudster ? Ranst, 47

 "Respect voor mens en natuur zijn waarden in het leven die voor mij heel belangrijk zijn.  En er is maar één partij waarin ik dat heel duidelijk terugvind: Groen!  De enthousiaste en creatieve ploeg in Ranst is ontzettend goed bezig, daarom ondersteun ik hen van harte!"

21. Peter de Moed - ICT-manager ? Ranst, 50

"Kijkend naar mijn kinderen hoop ik dat ze gaan opgroeien in een meer natuur- en milieuvriendelijke omgeving. Samen hopen we nog lang in Ranst te wonen. Meer Groen in de gemeenteraad zou Ranst veel leefbaarder maken."

22. Mieke Wens - Sociaal verpleegkundige ? Ranst, 51

"Ik sta achter het gedachtegoed van Groen Ranst. Groen is de partij met positieve en opbouwende voorstellen, zij durven ook zaken in vraag stellen. Ik wil hen hierbij steunen en vraag daarom om een lijststem uit te brengen op Groen."

23. Koen Raes - Meubelmaker ? Ranst, 63

"Het gedachtegoed van Groen Ranst komt heel goed overeen met mijn eigen opvattingen. Groen is ook de enige partij die al vele jaren goede voorstellen doet en de juiste vragen stelt. Ik vraag u daarom om een lijststem uit te brengen op Groen."

24. Elisabeth Claes - Gepensioneerde ? Emblem, 93

"Ik mag dan 93 zijn, ik blijf bezorgd voor de toekomst. De wereld moet leefbaar blijven voor ons en onze kinderen. Ook in onze eigen gemeente. Groen denkt óók aan de toekomst ? zowel die van de jongeren als die van de senioren. Ik leerde de mensen van Groen Ranst kennen en heb in hen alle vertrouwen. Daarom sta ik op de lijst en roep ik u op om voor de Groenen te stemmen!"

25. Dirk van Nimwegen - Docent-consultant & ex-schepen (2000-2006) ? Broechem, 61

"Groen: te naïef om Ranst te besturen? Wij deden het van 2000 tot 2006 ? met twee groene schepenen - tot ieders tevredenheid. Onze uitgangspunten blijven onveranderd: duurzaam en toekomstgericht beleid, het algemeen belang i.p.v. vriendjespolitiek en goed samenwerken. Met als extratroeven: dossierkennis en gezond verstand. Ook vanuit de oppositie deden we honderden tussenkomsten in de gemeenteraad. Vaak gebaseerd op problemen die burgers ons signaleerden. En die met wat gezond verstand snel oplosbaar bleken. Soms vindt men me een dwarsligger. Maar zijn het niet de dwarsliggers die de sporen uiteindelijk bij mekaar houden?"

20 september 2012