Verlichting Safispoor: dringend!

23 Augustus 2010

Opnieuw interpelleerde Groen! het bestuur over de verlichting van het Safispoor, die door vandalen werd neergehaald. Op de gemeenteraad van mei 2011 hadden wij de volgende bedenkingen. De kosten voor de aanleg en de herstellingen van deze vandalismegevoelige verlichting lopen de spuigaten uit (zie ). Heeft het bestuur, na de ervaringen met het huidige, slechte systeem, zijn licht al eens opgestoken bij andere firma's, of contact opgenomen met andere besturen die gelijkaardige projecten hebben?

http://groenranst.be/het_verduisterde_safi-fietspad

Zo opteerde Puurs voor een proefproject, waarna ze uiteindelijke kozen voor een formule met spaarlampen. In Beveren kiest men voor hogere palen. Het is duidelijk dat deze markt evolueert en het misschien niet altijd een goed idee is bij dezelfde leverancier te blijven?

En binnen afzienbare tijd is het weer herfst, en dus kortere dagen. Denkt het bestuur tegen dan de verlichting op het Safispoor in orde te krijgen, of zullen onze schoolkinderen weer in het duister fietsen, een hele winter lang?

De schepen van Verkeersveiligheid en Milieu Sonja De Pooter antwoordde dat de offerte voor de hetstelling door de oude leverancier wordt ingewacht. Of er snel herstelling volgt, valt te betwijfelen.

Groen! hoopt dat het bestuur kiest voor een systeem dat wel bestand is tegen vandalisme, wat wij al van in het begin hadden bepleit, en dat het niet opnieuw eindeloos wachten wordt.

23 mei 2011