TWEEWEKELIJKSE RUBRIEK ‘HET GEVOELIGE PLAATJE’

28 September 2012

TWEEWEKELIJKSE RUBRIEK ‘HET GEVOELIGE PLAATJE’

Vandaag (27/9): Fietsers ten einde raad. Op dit veel gebruikte ondereel van het fietsroutenetwerk weten ze niet hoe ze hun weg verder moeten zetten. Lang niet de eerste keer dat dit gebeurt. Groen wil dat fietsers -net als automobilisten- kunnen rekenen op een duidelijke fietsomleiding. In de beschrijft Kurt De Belder ons uitgewerkt programma voor een fietsvriendelijk beleid. Als Groen in oktober genoeg stemmen haalt, is de kans zeer reëel dat wij hier als bestuurspartij zes jaar lang werk van kunnen maken.

bijlage

27 september 2012

TOEMAATJE: Groene waakzaamheid loont. Al snel na het zoveelste groene alarmsignaal bij het schepencollege verscheen plots het omleidingsbord dat er al lang had moeten staan. Zie foto 2. Merkwaardig toch, dat na zes jaar de reflex om ook aan de fietser te denken nog steeds afwezig is bij het bestuur. Gebrek aan consequentie kunnen we onze schepenen alleszins niet verwijten.

29 september 2012 

 "HET GEVOELIGE PLAATJE": elke dag fietst onze fotograaf langs mooie en minder mooie Ranstse wegen. Her en der legt hij beelden vast op de 'gevoelige plaat': iets dat verbetering verdient; kansen die het bestuur laat liggen; kleine en grote beleidsflaters. Kortom, dingen die 'gevoelig' liggen bij de mensen. Dan bezorgt hij de foto's aan Groen Ranst. Die zullen daar werk van maken, weet hij.

Voor de voorgaande 'gevoelige plaatjes': klik hier.