RUBRIEK 'HET GEVOELIGE PLAATJE': Ranst weigert regenboogvlag actievoerders

23 Mei 2013

RUBRIEK 'HET GEVOELIGE PLAATJE': Ranst weigert regenboogvlag actievoerders

Enkele sympathisanten ? gewapend met de regenboogkleuren ? deelden op 13 mei aan de gemeenteraadsleden bij het binnenkomen pamfletten uit om de vraag van Groen te ondersteunen. Waarom weigert het bestuur om met een simpele geste ? het uithangen van een vlag ? symbolische steun te verlenen aan IDAHOT (de Internationale Dag tegen homofobie en transfobie)? Ze woonden nadien vanuit het publiek de gemeenteraad bij. Een ontnuchterende ervaring. Dat blijkt uit een mail die Groen van een deelnemer kreeg. Enkele citaten:"Tot driemaal toe reikte Luc Redig aan de burgemeester ons aanbod aan, nl. dat hij een regenboogvlag cadeau kreeg en dat we ze nog zelf zouden gaan ophangen ook, zodat we het gemeentepersoneel daar niet moeten mee lastig vallen. En toch bleef hij halsstarrig dit toch wel sympathieke aanbod weigeren, of eerder: negeren."

"De argumenten die ik hoorde vond ik te gek voor woorden ("we krijgen zoveel van die aanvragen en kunnen toch niet altijd van die vlagskes gaan ophangen"). En het toppunt was wanneer hij een stuk arbeidsreglement begon af te lezen, om aan te tonen wat de plichten zijn van het gemeentepersoneel m.b.t. discriminatie, en om daarmee dus duidelijk (sic) aan te tonen dat Ranst zich toch al wel serieus engageert naar holebi's en minderheden toe."

"Na gisterenavond is mijn bewondering voor de mensen die al jaren hier in de oppositie zitten, en blijven vechten voor dat waar ze in geloven, enorm toegenomen. Ik ben geschrokken van de arrogantie (?), het vele rond de pot draaien, het niet beantwoorden van vragen, een vraag die wordt gesteld zo verdraaien dat het probleem bij de vrager zou liggen (?). Eigenlijk zouden alle inwoners van Ranst eens verplicht moeten deelnemen aan zo'n gemeenteraad!  Ik vond het alleszins een heel leerrijke ervaring!"

"HET GEVOELIGE PLAATJE": elke dag fietst onze fotograaf langs mooie en minder mooie Ranstse wegen. Her en der legt hij beelden vast op de 'gevoelige plaat': iets dat verbetering verdient; kansen die het bestuur laat liggen; kleine en grote beleidsflaters. Kortom, dingen die 'gevoelig' liggen bij de mensen. Dan bezorgt hij de foto's aan Groen Ranst. Die zullen daar werk van maken, weet hij.

Voor de voorgaande 'gevoelige plaatjes': klik hier.

14 mei 2013