
De NV vroeg intussen naar het standpunt van het bestuur van onze gemeente over dat toch wel zeer ingrijpende voorstel. Daarom stelden wij op de gemeenteraad van 23 mei 2011 enkele vragen:
- Heeft het bestuur reeds zelf een standpunt bepaald, en zo ja welk?
- Zal het bestuur de bewoners hierbij betrekken?
- Moet zulk een beslissing geen breed draagvlak bij de bevolking hebben om een fiat te krijgen?
Groen! vindt namelijk dat inspraak van de bevolking essentieel is, maar ook dat een eventuele nieuwe weg zeker geen waardevolle natuur mag innemen. Bijkomende industriegrond langsheen een nieuwe weg kan voor Groen! al helemaal niet. Als de brug moet verdwijnen, dan wenst Groen! een fietsersbrug op dezelfde plaats.
Het antwoord in mei luidde dat er nog heel veel moet onderzocht en afgetoetst worden: het was op dit moment niet meer dan een idee. Voor- en nadelen moeten onderzocht worden, voordat het college zich een mening kan vormen. De gevolgen voor ruimtelijke ordening én voor de verplaatste mobiliteit moeten eerst in kaart gebracht zijn. Pas dan kan het bestuur een antwoord geven. Ook aan het idee van een fietsbrug had het bestuur zelf al gedacht.
En áls er echt een nieuwe weg zou gepland worden, dan kunnen de inwoners ook bezwaarschriften indienen, zoals bij elk groot project. Ook zal dan een infovergadering plaatsvinden.
Is het schepencollege voorstander of niet?
Het bestuur antwoordt korte tijd later echter aan NV De Scheepvaart dat Ranst het idee genegen is. Dat maakt ons ongerust. Daarom vroegen wij op de gemeenteraad van 29 augustus waar de inspraak van de bevolking blijft. Burgemeester en schepenen susten opnieuw: er is nog niets beslist, en wat wij gelezen hadden was niet waar: namelijk dat een fietsbrug op de plaats van de huidige brug geen prioriteit zou zijn, áls het plan doorgang zou vinden...
Wij onthouden dat er nog niets beslist is, maar we volgen dit dossier met argusogen op.
23 mei 2011 - aanvulling 29 augustus 2011
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter