Nieuwjaarsreceptie Groen-Ranst: voorlopige blik op onze verkiezings-speerpunten

24 Januari 2012

Nieuwjaarsreceptie Groen-Ranst: voorlopige blik op onze verkiezings-speerpunten

Het is een traditie: het was weer supergezellig, op zaterdag 21 januari in het Stalteater. Maar er was ook plaats voor ernst. Erik Gijsels (voorzitter) somde onze voorlopige lijst speerpunten op. Nieuwsgierig? Nog even geduld. Want het enthousiasme van de aanwezigen voor onze ideeën was groot, zoals bleek in de 'tooggesprekken' achteraf. Zo groot, dat we nog even wachten met de definitieve lijst speerpunten. Op onze volgende vergadering vullen we dus de voorlopige lijst aan met wat we leerden uit de 'tooggesprekken'.Ook wie er niet kon bij zijn, kan zich nog mengen: mail ons uw bezorgdheden, wensen, verlangens voor een mooier, groener, socialer Ranst. De definitieve lijst komt dan in het rechterblok op deze website: 'visie op Ranst'.

'Visie op Ranst' wordt dan tegelijk een hartelijke oproep aan u allen.

Onze speerpunten zal iedereen vanaf dan kunnen invullen met concrete voorbeelden, tips, toepassingen, commentaar.

Neem bijvoorbeeld de speerpunt 'milieusubsidies': u kan ons melden welke financiële steuntjes u belangrijker vindt ? eerst huizen isoleren, of toch zonnepanelen subsidiëren op gebouwen waar de warmte buitenvliegt? Voorrang voor de minder kapitaalkrachtigen, of iedereen gelijk voor de wet - rijk of niet?

Of de vreselijke verkeersproblemen in de dorpskernen: wij willen voor Broechem, Oelegem, Ranst én Emblem (aan de school) eindelijk oplossingen. Welke maatregelen vindt u geschikt?

En het 'sociaal huis' dat er nog altijd niet is, waar iedereen met vragen en problemen terecht zou kunnen: hoe moeten we dat concreet invullen?

In de tweede helft van februari is dus het woord volop aan u. Vroeger kan ook al: mailen maar! Dat kan via 'contact' (linkermenu), of via onze raadsleden ? voor hun gegevens: rechterblok aanklikken op de gewenste persoon.

Bij de foto's:

Onze fractieleider Dirk van Nimwegen in een andere poppenkast dan gewoonlijk ? maar toch weer met oranje en blauwe poppetjes als tegenspelers?

Voorzitter Groen-Ranst Erik Gijsels: "In december hebben we een consultatieronde gehouden in de vier deelgemeenten. Daar hebben we zowel inspiratie als bevestiging voor onze standpunten gevonden. (?)

Groen reageert tegen de zelfbedieningscultuur en pleit voor een actief en ambitieus beleid. Helaas blijven vele beloften van het bestuur dode letter en zien we in de praktijk een dagjesbeleid: '? we zien wel wat er op ons afkomt en daar zullen we dan wel eens over nadenken.' Degenen die kritische vragen stellen worden systematisch met een kluitje in het riet gestuurd of koudweg belogen. (?)

De INDIGNADOS, worden ze wel eens genoemd: degenen die het er niét mee eens zijn dat multinationals, banken, belangengroepen en hun politieke slippendragers de bevolking uitbuiten, verarmen en de feitelijke politieke macht op een slinkse wijze overnemen. Wel, beste vrienden, wij zijn de INDIGNADOS van RANST. INDIGNEZ-vous! Wees woest! Wees verontwaardigd! Laat u horen!"

23 januari 2012