Die gevaarlijke zware tractoren op onze wegen...

19 Juni 2012

Die gevaarlijke zware tractoren op onze wegen...

Op onze kwamen ze ter sprake, en we kregen er ook al brieven over. De mensen hebben de daver op het lijf, letterlijk, maar vooral van de schrik: superzware tractoren-met-aanhangwagens, die frequent over onze wegen denderen zonder enig respect voor tegenliggers. En die zelfs niet aarzelen om met hun enorme banden de voetpaden te gebruiken.gespreksavond over verkeer (13/6)

Beseffen de chauffeurs welk een gevaar ze betekenen voor zwakke én andere weggebruikers? Wij kregen verhalen binnen van ouders met kinderwagens die ijlings opzij moeten vluchten, of mensen die hun kinderen niet langer per fiets naar school durven brengen. Hier dient onmiddellijk ingegrepen, vindt iedereen. Groen besprak dit probleem onmiddellijk na onze gespreksavond met de politie.

Resultaat: het probleem is gekend. Het is gaat heel vaak ? maar niet uitsluitend - om vervoer van en naar een bedrijf in Massenhoven.

De reden waarom sommige bedrijven naar dit gevaarlijke transportmiddel grijpen is verbijsterend. Wat betreft de facturen voor diesel en verzekeringen, maar ook voor wat de belastingen betreft, blijkt het namelijk - op dit moment - interessanter om met deze mastodonten rond te rijden dan met 'gewone' vrachtwagens! Men verwacht verbetering, want de wet zou binnenkort veranderd worden.

Er werden naar verluidt al heel wat politiecontroles uitgevoerd maar daarbij stelde de politie - tot nu toe - nog geen overtredingen vast. Deze monsters kunnen en mogen immers tegen 50 km per uur door de dorpskernen razen.

We kunnen dus op wettelijk vlak weinig doen tegen deze vorm van onveilig verkeersgedrag. Een sensibiliseringsactie door het gemeentebestuur naar die bedrijven en chauffeurs toe is echter wel aangewezen.

Groen zal het hier niet bij laten. We houden u op de hoogte.

15 juni 2012