Bremstraat opnieuw afgesloten: ons bestuur moddert maar aan…

24 Februari 2012

Bremstraat opnieuw afgesloten: ons bestuur moddert maar aan…

Drie jaar sleepten de werken aan, tot wanhoop van de bewoners. Groen interpelleerde in 2010 én 2011 het bestuur. Nauwelijks drie maanden was de straat opnieuw open, of ze is alweer afgesloten: de grond onder de oprit van het plateau (kruispunt Broechemsesteenweg) is weggespoeld. Onkunde van de aannemer, slechte opvolging door het bestuur. De werken in de Bremstraat en Emblemseweg zorgen reeds voor jaren hinder in de buurt en ondertussen kunnen we spreken van een heuse lijdensweg, zeker voor de betrokken buurtbewoners.Reeds In september 2010 (!) interpelleerden we in de gemeenteraad rond deze zaak, nadat buurtbewoners een allesbehalve bevredigend en zelfs wat arrogant antwoord op hun terechte klachten rond de ronduit belabberde uitvoering van de heraanleg hadden gekregen.

Ook in 2011 zette Groen het punt opnieuw op de agenda, steeds met hetzelfde antwoord: "Het bestuur zit met de handen in het haar en is zeer verveeld met deze zaak, maar dit jaar zal alles afgewerkt zijn."

Na drie jaar werd ? eindelijk - in november de straat opengesteld. Drie maal hoera (voor elk jaar één), zou je dan denken!

Maar dat was iets te vroeg victorie gekraaid, het trieste hoogtepunt in deze onverkwikkelijke saga moest nog volgen: waar we van bij het begin van deze werken voor vreesden is gebeurd.

Onze voorzitter Erik Gijsels - tevens buurtbewoner - trok de afgelopen week aan de alarmbel: "Door een grondverzakking is de Bremstraat afgesloten. Die verzakking bevindt zich naast en onder het talud, aan de kant van de Broechemsesteenweg. De fundering onder de oprit naar het verhoogd plateau in de Broechemsesteenweg is compleet weggespoeld."

De slecht uitgevoerde werken zorgen ervoor dat er nu echte gaten in het wegdek zijn ontstaan - zie foto. Resultaat: na drie jaar aanmodderen is na drie maanden de straat opnieuw afgesloten.

Veel bewoners zijn het er ondertussen over eens: "De werken van de voorbije drie jaar waren een demonstratie van onkunde bij openbare werken: zowel in het werk van de ontwerpers en het Ranstse gemeentebestuur als in de uitvoering en de opvolging van de werken, stapelden de miskleunen zich op. Vandaag is de straat, die amper 300 meter lang is, nog steeds niet volledig afgewerkt." (citaat uit het Nieuwsblad van 22 februari ll.)

Enig cynisme is ons bestuur niet vreemd: net nu valt bij iedere bewoner de rioolbelasting in de bus?

Wij vragen, neen eisen van dit bestuur dat het de aannemer eindelijk voor z'n verantwoordelijkheid stelt en werk maakt van een definitieve en kwalitatieve afwerking van deze heraanleg. Alle buurtbewoners wensen we nog veel moed en geduld toe? en wij blijven de zaak opvolgen.

23 februari 2012