Tweewekelijkse rubriek: ‘HET GEVOELIGE PLAATJE’

Vandaag (29/4):  gevaarlijkste fietspad in Ranst - open brief aan de minister...    Betreft : de gewestwegen N116 en N14

Open brief aan minister Crevits.

De laatste tijd wordt er door u weer heel wat gecommuniceerd over de veiligheid langs gewestwegen en het ontbreken van fietspaden. Eens te meer veel begrip én beloften, maar tja .... zoveel decennia verwaarlozing kan niet op 1, 2, 3 weggewerkt worden...; we kennen het verhaal hier ondertussen al meer dan 30 jaar.

Mogen wij u vragen om eens van Wommelgem naar Ranst en centrum Broechem te fietsen via de N116 en daarna - hopelijk "still alive and kicking" - de richting Zandhoven of Nijlen te kiezen via een - op vele plaatsen onzichtbaar - betonstrookje van zo'n dikke 40 centimeter breed? Geloof ons: hallucinant met al die voorbijrazende vrachtwagens op 30 centimeter van uw fietsstuur; zeker als de kinderen ook meefietsen!

Het is gewoon een wonder dat daar niet elke dag zware ongelukken gebeuren !

Onze vraag is de vraag van duizenden mensen die in Ranst en dichte buurt wonen : wanneer komen er veilige fietspaden langs de gewestwegen N116 en N14? Graag een concreet antwoord!

"HET GEVOELIGE PLAATJE": elke dag fietst onze fotograaf langs mooie en minder mooie Ranstse wegen. Her en der legt hij beelden vast op de ‘gevoelige plaat’: iets dat verbetering verdient; kansen die het bestuur laat liggen; kleine en grote beleidsflaters. Kortom, dingen die 'gevoelig' liggen bij de mensen. Dan bezorgt hij de foto’s aan Groen Ranst. Die zullen daar werk van maken, weet hij.

Voor de voorgaande 'gevoelige plaatjes': klik hier.

29 april 2012

 

Tags: